Війна РФ проти України, Події, Суспільство

На Сумщині окупанти пошкодили 11 медичних закладів

У Сумській області, яка відновлюється після звільнення від російських окупантів, розпочато роботу над відбудовою медичної інфраструктури, яка постраждала від куль та снарядів росіян, про це повідомили в МОЗ України.

Всього на Сумщині ворог пошкодив 11 медичних закладів та 2 заклади зруйнував вщент. За попередніми підрахунками збитки від пошкоджень закладів охорони здоров’я сягають 13 мільйонів гривень та ще 60 мільйонів — втрати, спричинені  руйнацією лікарень. 

Ми маємо підготувати конкретний план і розпочати модернізацію медичної інфраструктури. У плані буде визначено роль кожного медичного закладу в госпітальному окрузі та послідовність їхнього відновлення. Ми матимемо чітке розуміння щодо ролі закладу в системі охорони здоров’я і відповідно до цього заклад буде забезпечуватися необхідним обладнанням, — повідомив Віктор Ляшко під час зустрічі з керівництвом департаменту охорони здоров’я Сумщини та керівниками місцевих медзакладів.

У Сумській області, як і в Україні загалом, нова мережа закладів охорони здоров’я формуватиметься з урахуванням кращих європейських практик відповідно до принципу госпітальних округів.  

У рамках одного госпітального округу всі лікарні поділятимуться на надкластерні, кластерні та загальні.

Коментувати