101, Події

На Сумщині оголошено найвищий 5 клас пожежної небезпеки

За прогнозом обласного Гідрометцентру, у період з 11 по 12 травня на переважній території Сумської області утримається надзвичайна пожежна небезпека найвищого 5 класу.

У даний період зростає небезпека пожеж в природних екосистемах. Такі загоряння вкрай важко виявити у початковій стадії, а тому досить швидко вони можуть поширюватися на значні площі, загрожуючи як довкіллю, розташованим поруч житловому сектору та об’єктам інфраструктури, так і життю та здоров’ю людей, повідомляє Головне управління ДСНС України в Сумській області.

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження голови Сумської облдержадміністрації – керівника військової адміністрації, забороняється відвідування населенням лісів та в’їзд до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої техніки на час дії правового режиму воєнного стану, – зазначено в повідомленні.

У свою чергу рятувальники закликають громадян, буди відповідальними та не допускати знищення нашої мальовничої Сумщини, яке проводили окупаційні війська! Не паліть суху траву та сміття. Будьте максимально обережними з вогнем. А при виявленні ознак пожежі на відкритих територіях негайно телефонуйте за номером «101»!

Коментувати