Події, Прокуратура

На Сумщині начальниця поштового відділення відповідатиме за привласнення коштів

За процесуального керівництва Кролевецького відділу Конотопської окружної прокуратури повідомлено про підозру начальниці відділення поштового зв`язку одного з населених пунктів Конотопського району за фактом привласнення коштів, повідомляє Сумська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювана, обіймаючи вищезазначену посаду та маючи доступ до грошових коштів, періодично привласнювала готівку, яку отримувала від місцевих жителів. Встановлено що у період часу з липня 2019 року по квітень 2021 року начальниця відділення привласнила 64 тис. 951 грн, які сплатили 34 особи в якості оплати за комунальні послуги. На даний час жінка звільнена з вказаної посади.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 та ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) КК України. За скоєне їй загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.Протиправну діяльність особи викрито слідчими відділення поліції № 1 (м. Кролевець) Конотопського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Коментувати