Головне, Події, Суспільство

На Сумщині безпекова ситуація контрольована, наступальних ворожих угруповань біля кордону області не спостерігається

Про це під час брифінгу повідомили т.в.о. голови Сумської обласної військової адміністрації Тарас Савченко та командир оперативного угруповання «Суми» Василь Осипчук. Про це повідомляє Сумська ОВА.

– Сумщина – прикордонна область, тому для того, щоб нівелювати всі потенційні загрози щодо проведення інформаційно-психологічних операцій ворога, ми час від часу разом із військовим командуванням будемо повідомляти жителям області поточну ситуацію, – зазначив Тарас Савченко.

За його словами, щодня ввечері і зранку на ресурсах ОВА висвітлюється ситуація на прикордонні, але додаткові брифінги теж будуть, щоб жителі області володіли інформацією і не піддавалися на можливі фейки та провокації.

– На жаль, ворог продовжує обстрілювати зі своєї території наші громади, руйнувати щотижнево до 10 приватних будівель, які знаходяться до 5 км від кордону. Часто росіяни пошкоджують лінії електропередач, газогони, але ремонтні бригади, як тільки це стає можливо і де це можливо, виїжджають, щоб відремонтувати все це. Я дякую військовим за взаємодію, які допомагають мирному населенню там, де це необхідно, – розповів Тарас Савченко.

Василь Осипчук повідомив, що в смузі відповідальності ОТУ «Суми» обстановка стабільно контрольована. Противник продовжує вести розвідку, проводить інформаційно-психологічні операції, щоб дестабілізувати ситуацію на прикордонні, посіяти страх, паніку, недовіру до ЗСУ. Але, на щастя, після 24 лютого українці чітко розуміють, хто ворог, а хто захисник.

– Ми продовжуємо нарощувати інженерні загородження на кордоні, покращуємо кордон технічними засобами та фортифікаційним обладнанням. Також проводимо заходи з підготовки, щоб вести оборонну операцію, якщо це буде необхідно, – зазначив командир ОТУ «Суми».

Коментувати