102, Події, Суспільство

Намагаючись придбати через Інтернет автомобіль, мешканка Шостки втрапила на гачок шахраїв

Намагаючись придбати через Інтернет автомобіль, жінка перерахувала понад 90 тисяч гривень передоплати, залишившись у результаті без вподобаного авто та своїх грошей. повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

До поліції Шостки з заявою про шахрайство звернулася 34-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що знайшла в Інтернеті оголошення про продаж автомобіля, який їй дуже сподобався. Вона зв’язалася з автором, з яким обговорили умови купівлі – продажу.

Як з’ясувалося, вказаний чоловік займається пригоном автомобілів з Європи. За свої послуги він бере тисячу доларів США. Тож аби він пригнав вподобаний транспортний засіб, жінка повинна зробити передоплату в розмірі його послуг на вказаний ним номер банківської картки.

Шосткинка погодилася на умову й перерахувала гроші. За кілька днів автор оголошення написав жінці, що знайшов підходящий автомобіль, проте продавець просить 50 відсотків вартості автівки і їй потрібно перерахувати трішки більше ніж 53 000 гривень. Жінка виконала й цю умову.

Під час подальшого спілкування, чоловік запевняв її, що автомобіль вже в Україні й скоро вони будуть у Шостці. Втім обіцянки так і залишилися обіцянками.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа афериста.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за замовлені в Інтернеті послуги чи товари, а розраховуватися за них під час отримання. Будьте обачні!

Коментувати