Офіційно, Суспільство

Мільйонники! Конотопські, свеські та шосткинські лісівники висадили більш як по мільйону сіянців

🌿🌱У ході весняної лісокультурної кампанії північні держлісгоспи Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства Державне агентство лісових ресурсів України: Конотопський, Свеський і Шосткинський перетнули мільйонну позначку по кількості висаджених дерев! 🌿🌱Лісівники стовідсотково заліснюють площі минулорічних зрубів. Висаджують сосну, дуб, модрину та інші деревні породи.

✅На рахунку Державне підприємство “Шосткинське лісове господарство” 213 га заліснених площ та 1,4 млн шт. висаджених сіянців. Всього ж у цьому році шосткинські лісівники планують відновити 218 га та на площі 23 га створити нового лісу. Говорять, що план лісовідновлення виконають весною на 100%, а створюватимуть ліс вже восени, коли відведені під це площі будуть готові до заліснення.

✅У ДП “Конотопський лісгосп” висадили 1 мільйон 40 тисяч сіянців, якими відновили 170 га площ, виконавши план на 100 %!, та створили новий ліс на площі 15 га – це 50 % до плану.

✅ Лісівники ДП «Свеський лісгосп» створили 161 га лісу, висадивши 1мільйон 20 тисяч сіянців.

До виконання плану з лісовідновлення на 100 % (175 га) лишається ще 14 га. Але на цих ділянках ще не зійшла вода. Говорять, якщо за кілька днів земля протряхне, а брунька на сіянцях ще не встигне прокинутися, відновлять ліс ще цієї весни. У противному випадку – залишать ці площі на осінь. Також восени планують створити 3 га нового лісу.🌿🌱

Коментувати