COVID-19, Події, Суспільство

Минулого тижня від ускладнень COVID-19 померло двоє мешканців Шосткинського району

Шосткинський районний відділ Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб повідомив про захворюваність населення на ГРВІ, в тому числі COVID–19 за період з 17 по 23 листопада 2023 року.

Показник захворюваності на грип та ГРВІ:

  • в Сумській області – 492,1 на 100 тис. населення, що вище епідпорогу на 11,5 %.
  • в Шосткинському районі – 309,9 на 100 тис. населення, що нижче епідпорогу на 20,1 %.

По Шосткинській громаді всього захворіло – 331 особа (на попередньому – 344 особ). Захворіло дітей – 179, що становить 54% від всіх захворілих (на попередньому тижні – 216, що становить 62,7% від всіх захворілих).

З-Новгородська громада: всього захворіло – 11 осіб, з них одна дитина, школяр (на попередньому тижні – 4 особи, дорослі).

На звітному тижні випадків грипу не зареєстровано.

На поточному тижні зареєстровано 47 нових випадків коронавірусу по Шосткинській громаді (на попередньому – 22 випадки).

По Зноб-Новгородській громаді на звітному тижні зареєстровано 7 нових випадків (на попередньому – не зареєстровано).

З початку епідсезону ГРВІ зареєстровано 3 летальні випадки від COVID–19 – м. Шостка, померлі особи були віком старше 70 років і мали в анамнезі супутні захворювання.

За інформацією в.о. начальника обласного управління охорони здоров’я Анатолія КОТЛЯРА, загальна кількість захворілих на минулому тижні становила в Сумській області 5 086 осіб, серед яких 2 617 – діти.

У порівнянні з попереднім тижнем зареєстровано збільшення на 365 випадків.Також на минулому тижні в області зареєстровано 747 випадки COVID-19, що на 136 більше, ніж на попередній період.

Епідемічний поріг залишається перевищеним у Конотопському, Роменському і Сумському районах.

На жаль, за минулий тиждень було зафіксовано 7 летальних випадків. У Конотопському районі – 3 особи (Конотопська та Кролевецька ТГ), у Сумському районі – 2 особи (Верхньосироватська та Сумська ТГ), у Шосткинському – 2 (Есманська та Шосткинська ТГ). Жодна людина не була вакцинована», – зазначив Анатолій Котляр.

Сумська ОВА нагадує, що на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС минулого тижня затверджено комплексний план заходів з готовності та реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип, COVID-19 та ГРВІ. У разі ускладнення ситуації в громадах запроваджуються локальні рішення, зокрема масковий режим, дотримання соціальної дистанції, гігієнічних вимог та інші заходи для нормалізації ситуації.

Необхідно додатково опрацювати з громадами застосування і дотримання комплексного плану заходів, щоби призупинити ріст захворюваності. Треба детально розібратись з кожним летальним випадком: що призвело до смерті, чи вчасно була надана медична допомога, з тим, щоб максимально уникнути їх у подальшому. Жителям Сумщини також варто потурбуватись про своє власне здоров’я, дотримуватись правил особистої гігієни, профілактичних заходів, – підкреслив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

Коментувати