Гуманітарна допомога, Новини, Суспільство

Мешканці Шалигінської громади Шосткинського району отримали непродовольчу допомогу від Міжнародної неурядової організації “MEDIAR”

Протягом травня 2024 року на території Шалигинської селищної територіальної громади впроваджувався проект ГО “Нюкрейн” – Надання непродовольчих товарів першої необхідності бенефеціарам, які проживають у прикордонних громадах Сумської області, MEDAIR- Суми, що фінансується міжнародною неурядовою організацією Меdair.

Метою цього проекту було охопити, населення, яке фактично проживає на території Шалигинської територіальної громади.

На першиму етапі проекту проводилося особисте анкетування домогосподарств, які фактично проживають на території нашої громади. Збір інформації, шляхом анкетування, проводився виключно за згодою бенефеціарів, інформацію, яких заносили працівники в спеціальні планшети, які були видані Громадською організацією.Інформація містила в собі потреби та проблеми відповідного домогосподарства. За результатами анкетування були сформовані нагальні потреби населення громади.

У результаті цієї роботи кожне домогосподарство, яке надало згоду та пройшло анкетування отримало непродовольчу гуманітарну допомогу. В набори входило: санітарно-гігієнічний набір (розрахований на 3 місяці), кухонний набір, лампа на сонячній батареї, харчова каністра та набір підготовки для зими: спальний мішок, ковдри, подушка, постільна білизна, рушник.

Командна робота проводилась під постійними обстрілами ворога, що ускладнювало ситуацію, треба було безпечно та швидко доставити вантаж до міста призначення, створити безпечні умови видачі гуманітарної допомоги. В першу чергу перевага надавалась безпеці людей.

“Щиро дякуємо Фонду “MEDAIR” та ГО “Нюкрейн”, працівникам, які проводили збір інформації, водіям, вантажникам та всім людям, які були причетні до цього Проекту, мета якого була в цей важкий воєнний час підтримати населення України.Маємо велику надію в подальшій співпраці. Щира подяка! Слава Україні!”, – зазначили у Шалигинській селищній раді.

Коментувати