Події, Поліція, Суспільство

Мешканка Шостки після дзвінка “робота”, начебто з банку, втратила майже 40 тисяч гривень

На цьому тижні жертвами аферистів на Сумщині стали четверо людей. Шахрайства, у яких потерпілі втратили певні суми грошей, були скоєні зловмисниками виключно з застосуванням телефонного зв’язку та спілкування у мережі Інтернет.

Так в Сумах від шахрая постраждала 37-річна жінка. Вона хотіла на сайті «ОЛХ» продати дитячий самокат, та щось пішло не так, і, замість отримання грошей, жінка навпаки, їх позбулася. Сталося це після того, як заявниця перейшла за надісланим їй у «Вайбері» посиланням для оформлення ОЛХ-доставки та ввела там всю необхідну інформацію, що є конфіденційною.

Ще одна 58-річна сумчанка, в мережі Інтернет, знайшла оголошення про можливість отримати грошову допомогу нібито від ООН. Перейшовши за посиланням зазначеним у оголошенні, жінка ввела всю необхідну інформацію, після чого їй надійшов дзвінок з банку і “робот”, для проведення авторизації, попрохав натиснути цифру “1”. Коли громадянка це зробила, розмова завершилась. Проте, через деякий час намагаючись зайти у додаток банку, жінка виявила його заблокованим, а згодом з’ясувалося, що з картки зникло понад дві тисячі гривень.

В Шостці, 52-річна жінка, після телефонного спілкування з «роботом», під час дзвінка, що надійшов їй начебто з банку, натиснула для скасування операції цифру «0» на клавіатурі телефону. Але в подальшому, зайшовши у додаток банку, жінка виявила, що на її кредитній картці було збільшено кредитний ліміт з 8 000 гривень до 60 000 гривень та зникли гроші в сумі 39 496 гривень.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Коментувати