102, Події, Суспільство

Мешканка Шостки втрапила на гачок шахраїв, втративши понад 61 тисячу гривень

На жаль, зловмисники постійно вигадують дієві способи видурювання грошей у довірливих громадян. Приміром залучають їх викупляти товари за свої кошти, а потім повертати і отримувати за це гроші з відсотками. Або ж ставити «лайки» за гроші відомим готелям чи торгівельним мережам, обіцяючи за це гарно платити. Коли ж людина включається в роботу, починає довіряти «роботодавцям» і робить свої фінансові внески, – оббирають до копійки. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Так, нещодавно жетвою шахраїв встала молода жителька Шостки, яка у месенджері знайшла групу під назвою «Відео робочі групи», де потрібно було виконувати різні завдання. Наприклад, «пролайкати публікації в “Тік ток” та зробити скриншоти». Два дні жінка сумлінно виконувала завдання та нібито отримувала кошти на рахунок. Потім їй повідомили, що треба додати свого ментора та написати код рекомендації, після чого вона почала працювати з якимось віртуальним «Олегом», який запропонував заробити на одному з сайтів та переказати на банківську картку гроші в сумі спочатку 15 800 гривень, а згодом ще 46 000 гривень. Довірлива жінка виконала все це, і її заблокували, не повернувши назад гроші.

Крім цього, жертвами різних шахрайських схем стали також і інші жителі області.

За всіма заявами про злочини у поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці радять громадянам перш ніж перераховувати невідомо кому свої гроші, хоч трохи думати і пам’ятати стару приказку, що безкоштовний сир буває лиш в мишоловках.

Коментувати