102, Події

Мешканка Шосткинського району намагалася отримати грошову допомогу від «міжнародної організації», а натомість втратила власні кошти

До поліції Глухова надійшло повідомлення від громадянки про скоєні відносно неї шахрайські дії. Жінка намагалася отримати грошову допомогу від «міжнародної організації», а натомість втратила власні кошти, про це повідомляє Поліція Сумської області.

До поліції Глухова з заявою про шахрайство звернулася 45-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що знайшла у соціальній мережі оголошення про можливість отримання грошової допомоги у зв’язку з воєнними діями на території України від міжнародної організації. Перейшовши за посиланням, глухівчанка ввела там номер свого мобільного телефону, дані банківської картки та пін – код від неї. За кілька годин після цього вона з’ясувала, що замість нарахування очікуваної допомоги, з її рахунку було знято 24 233 гривні.

У поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа афериста.

Поліцейські звертаються до громадян з проханням не надавайте невідомим особам конфіденційну інформацію по вашим банківським карткам, ким би вони не називалися. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні!

Коментувати