102, Події, Суспільство

Мешканець Шостки в одному із месенджерів познайомився із дівчиною і втрапив у шахрайську пастку, втративши майже 50 тисяч гривень

Шахрайка, під час спілкування з жителем Шостки, якимось чином примудрилася його переконати та залучити до участі у нібито дуже вигідній справі. Коли ж чоловік довірився зловмисниці – втратив всі свої накопичення з банківської картки. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Вчора до Шосткинського відділу поліції звернувся 20-річний мешканець районного центру та повідомив, що став жертвою шахрайства. Як з’ясувалося, кілька днів тому, в одному із месенджерів хлопець познайомився з дівчиною, яка запропонувала йому заробити грошові кошти на криптовалютній біржі. Нова знайома швидко переконала його, що справа безпрограшна і дуже вигідна та підказала, що треба для цього зробити. Хлопець дослухався порад дівчини, якої навіть в очі ніколи не бачив, перейшов за посиланням та ввів необхідні дані. І зовсім скоро виявив, що з його рахунку зникли гроші в сумі 47226 грн.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, у рамках якого встановлюють особу зловмисниці.

Правоохоронці нагадують громадянам про те, що не варто бути занадто довірливими під час спілкування з незнайомими людьми в Інтернет мережі чи по телефону. Якщо ваші співрозмовники у спілкуванні з вами зачіпають теми фінансових вкладень, грошей, які вам необхідно комусь перерахувати чи передати, намагаються довідатись конфіденційну інформацію з ваших банківських рахунків, знайте, вас хочуть одурити.

Тож необхідно відразу ж припинити спілкування, покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, або сказати чітке «ні», якщо йде спілкування «в живу», та повідомити поліцію. Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках.

Коментувати