Події, Суспільство

Мешканець Шосткинської громади створив на власній присадибній ділянці виноградну плантацію

Житель села Чапліївка Удовенко Олег Володимирович своїми силами заклав на власній присадибній ділянці дивовижний виноградник. За словами чоловіка все почалось з подарованої йому «чортової дюжини» саджанців, привезених з Полтави у 2015 році, повідомляє Відділ розвитку АПК Шосткинської міської територіальної громади.

Неочікувано для самого пана Олега, догляд за «чортовою дюжиною» викликав в нього неймовірне захоплення, яке з кожним роком набирало обертів та непомітно переросло у власну справу, якій він присвячує весь свій час.

Сьогодні плантація пана Олега налічує 65 кущів, з яких 63 куща різних сортів від ультра ранніх до пізніх («Юнкер», «Восторг», «Рута», «Розова димка», «Подарунок Запоріжжя», «Кеша», «Юпітер», «Сенатор», «Ванюша», «Аркадія» та багато інших).

Перший врожай ультра ранніх сортів господар починає збирати вже після медового спасу, зазначимо, що грона окремих сортів винограду досягають ваги від 1,5 до 2 кілограмів.

Працює Олег Володимирович завжди самотужки та з не аби яким натхненням, та найбільше задоволення отримує від результату своє праці, коли виходить вранці з філіжанкою запашної кави до винограднику та «кайфує».

Коментувати