102, Події

Мешканець Шосткинського району потрапив «на гачок» афериста, перерахувавши йому 32 тисячі гривень

Зловмисник, під приводом надання допомоги на лікування рідної людини видурив у жителя Шосткинського району всі заощадження. 51-річний чоловік через термінал самообслуговування перерахував шахраю 32 000 гривень нібито на лікування брата, який потрапив до лікарні.

За даними фактами у поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого встановлюються особи зловмисників.

Поліція вкотре застерігає громадян недовіряти незнайомим співрозмовникам, ким би вони не називались.

Якщо вам телефонують невідомі, представляючись лікарями, правоохоронцями тощо, повідомляють, що з рідними сталася біда та пропонують сплатити певну суму коштів для лікування чи «вирішення проблеми» – не поспішайте виконувати ці вимоги. Обов’язково уточніть дані того, хто телефонує, його посаду та установу, в якій він працює. Негайно спробуйте зв’язатись з рідними, аби з’ясувати, де зараз вони перебувають. В жодному разі не передавайте гроші невідомим та не перераховуйте їх на вказані аферистами рахунки, – вказано в дописі Відділу комунікації поліції Сумської області.

Коментувати