102, Події, Суспільство

Літня жителька Шостки втрапила на гачок шахрайської схеми псевдобанкіра й втратила 51 тисячу гривень

Жертвою телефонного шахрайства стала пенсіонерка з Шостки. Жінка виконала вказівки телефонного співрозмовника, який назвався співробітником банку, й втратила 51 000 гривень, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

До поліції Шостки із заявою про шахрайство звернулася 68-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що на її мобільний зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником банку. Чоловік розповів, що з «кредитки» клієнтки пройшов платіж на суму 31 000 гривень, який вони вважають підозрілим. Аби його анулювати, якщо жінка цього не робила, потрібно виконати його інструкції.

Перелякана пенсіонерка погодилася й виконала все, що казав їй «банкір». Після цього з її банківського рахунку зникло 51 000 гривень.

У поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюють особу зловмисника.

Поліцейські знову звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманої від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій або авторизації, підвищення безпеки вашого рахунку, відновлення дії банківської картки, підвищення кредитного ліміту, – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні!

Коментувати