COVID-19, Відео, Здоров'я, Суспільство

Кількість хворих на ГРВІ у Шосткинській громаді зменшилась, втім ситуація щодо поширення коронавірусної інфекції продовжує бути складною

Протягом минулого тижня кількість хворих на ГРВІ зменшилась, серед дорослого населення на 11%, серед дітей на 17%. Втім кількість хворих на коронавірус продовжує бути стабільно високою, повідомив директор ЦПМСД Олександр Жук у ході апаратної наради.

  • Протягом минулого тижня було зроблено 326 ПЛР-досліджень.

На минулому тижні зафіксовано 317 нових випадків коронавірусу, на попередньому – 271. З них  257 – жителі Шостки, зазначила Ірина Хаміцевич, завідувачка Шосткинським міськрайонним відділом ГУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».

  • За вихідні ми зафіксували 100 нових випадки коронавірусу по м. Шостка та 6 по району. Наразі по місту та селах громади зареєстровано більше 600 активних осередків інфікування. Майже 2 тисячі громадян перебувають на самоізоляції.

Станом на ранок 12 квітня, в інфекційних відділеннях ЦРЛ перебуває 74 хворих, з них 57 – мають підтвердженим діагнозом COVID-19, одна пацієнтка знаходиться на апараті ШВЛ вже три тижні. Протягом вихідних зафіксовано три летальні випадки. За словами головного лікаря Олега Штогрина, усі хворі, які померли мали супутню патологію.

  • Закликаємо берегти себе та своє здоров’я і цим самим зменшити навантаження на медичну галузь.

За словами керманича громади Миколи Ноги, з огляду на ситуацію з захворюванням на коронавірус є необхідність забезпечити лікарі необхідним резервом кисню. Адже медичні заклади Шостки щодня використовують від 100 до 120 балонів.

  • Така ситуація в цілому по Україні, наразі всі лікарні потребують великої кількості кисню. На одну особу вдень йде 20 балонів…Я вдячний Олександру Міхньову, який допомагає у вирішенні цієї проблеми, ми знайшли варіант по м. Харків, привеземо кисень, щоб був додатковий резерв.

За словами головного лікаря ЦРЛ, наразі інфекційні відділенні киснем забезпечені, сьогодні ввечері медичні заклади очікують чергову партію, яку мають доставити з м. Охтирка.

Як стало відомо у ході апаратої наради 60 осіб на минулому тижні було вакциновано.

Коментувати