Війна РФ проти України, Події, Прокуратура, СБУ, Суспільство

Контррозвідка СБУ викрила і знешкодила зловмисника, який проводив розвідувально-підривну діяльність у Сумській області

Особливо його кураторів з рф цікавила інформація щодо переміщення підрозділів з військовою технікою ЗСУ, повідомляє Управління СБ України в Сумській області.

Під час розвідування українських позицій ворожий агент проводив їх фото- і відеофіксацію, а потім переправляв співробітнику фсб рф у вигляді електронних файлів з прив’язкою до місцевості. Для передачі використовував заздалегідь відпрацьовані закриті канали електронного зв’язку.

Окупанти планували використати ці дані для масованих артилерійських обстрілів регіону.

Встановлено, що зрадником є місцевий житель, який був завербований представником російських спецслужб після повномасштабного вторгнення рф. Співробітники СБУ вже ідентифікували особу окупанта, з яким співпрацював цей агент.

Під час обшуку за місцем його проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які він використовував для комунікації з агресором.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття російського агента проводили співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Коментувати