Війна РФ проти України, Волонтерство, Гуманітарна допомога

Конотопська громадська організація “Проліска” допомагає постраждалим Шосткинщини

Нещодавно, вільні українці попри всі негаразди відзначили святкові дні Великодня. Тим часом ворог, який не має нічого святого, продовжує нищити українські землі на північному сході.

Місто Дружба, Сумської області постійно знаходиться у зоні небезпеки, та обстрілами там нікого не здивувати. Проте, слід зазначити, що в місті працюють торгові точки, кафе, бібліотека. Є відділення Ощадбанку і Приватбанку.

З перебоями, але працює Укрпошта і Нова пошта. Банкомати, на жаль, не працюють зовсім. Садочки і школи, як і раніше, функціонують на дистанційному навчанні. Інфраструктура в місті також функціонує. Наразі, більша частина мешканців міста – пенсіонери, оскільки молодь виїжджає через брак робочих місць, але більшість людей, з різних причин, від евакуації відмовляються.

Представники гуманітарного центру Проліска – Конотоп здійснили виїзд на місце обстрілу до міста Дружба, Шосткинського району, Сумської області, для моніторингу події та надання гуманітарної допомоги від UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

Тож, мешканцям, які нещодавно постраждали від обстрілів, було надано допомогу у вигляді будівельних матеріалів для швидкого ремонту житла (листи тарпауліна та пластикова прозора плівка), а також непродовольчих товарів першої необхідності, а саме – подушки і комплекти постільної білизни.

Загалом допомогу, отримали 14 родин у кількості 33 осіб. Одночасно, 7 особам було надано соціальний супровід. 8 осіб, що постраждали від обстрілу, серед яких одна дитина, отримали першу психологічну допомогу.Надання допомоги триває!

Коментувати