Події, Суспільство

З 13 червня на Сумщині під час комендантської години діятимуть перепустки нового зразка

Голова Сумської ОВА Володимир АРТЮХ підписав розпорядження «Про запровадження комендантської години», повідомляє Сумська ОВА.

Зазначається, що згідно з розпорядженням комендантська година змінюватись не буде, а триватиме, як і раніше – з 23:00 до 04:00 години.

Також під час комендантської години на території Сумської області діятиме, як і раніше, спеціальний режим світломаскування, зокрема приховування від спостереження повітряними і наземними засобами противника світлових демаскуючих ознак діяльності військ, військових об’єктів, а також населених пунктів, об’єктів економіки та державного управління, інших важливих для життєдіяльності об’єктів.

Водночас, згідно розпорядженням, голова ОВА доручив коменданту Сумської області та міста Суми спільно із підпорядкованими йому комендантами та іншими зацікавленими посадовими особами сектору безпеки і оборони до 12.06.2023 забезпечити заміну перепусток згідно із зразком та Порядком, затвердженими цим розпорядженням, і заборонити з 13.06.2023 використання раніше виданих перепусток.

Нагадаємо, перепустка на території Сумської області під час дії комендантської години є офіційним документом, що видається комендатурою Сумської області та міста Суми відповідно до встановленого зразка, містить інформацію стосовно особи, якій видано перепустку, та строк її дії. Перепустка – документ, що надає особам, зокрема тим, які керують транспортними засобами, дозвіл на перебування в певний період доби на території, де запроваджено комендантську годину.

Перепустки дійсні тільки у межах Сумської області на період дії комендантської години та виготовляються за встановленим зразком.

Виготовлення, видачу та заміну перепустки здійснює комендатура Сумської області та міста Суми. Перепустки підписуються комендантом та засвідчуються печаткою Сумського зонального відділу Військової служби правопорядку.

Перепустки видаються громадянам України, іноземцям або особам без громадянства за рішенням коменданта за заявкою керівника підприємства, установи, організації з переліком осіб, до комендатури Сумської області та міста Суми, із зазначенням посади та обґрунтуванням необхідності перебування зазначених осіб на території Сумської області під час комендантської години. За необхідністю до заявки додаються підтверджуючі документи із зазначенням відповідальної особи за їх отримання.  

Комендатура розглядає заявку на отримання перепусток, та приймає рішення про видачу чи відмову у видачі перепусток.

Текст розпорядження та «Порядок виготовлення, видачі, заміни, зберігання та повернення перепусток на території Сумської області під час дії комендантської години» дивіться за посиланням: https://sm.gov.ua/images/docs/dostup/2022/205_23.pdf

Коментувати