COVID-19, Події

З 1 липня жителі Сумщини можуть отримати covid-сертифікат через додаток «Дія»

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій БУТЕНКО, в Україні стартує бета-тестування COVID-сертифікатів. Взяти участь у бета-тесті можуть українці, що завершили курс вакцинації від COVID-19 (отримали 2 дози) на території УкраїниБета-тест стартує 1 липня, усі тестувальники отримають доступ протягом 48 годин. Зареєструватись на тестування можна вже зараз за посиланням.

За його словами, у Міністерстві цифрової трансформації повідомили про початок бета-тестування «ковідних сертифікатів» у додатку «Дія». Це документ у «Дії», що підтверджуватиме ваш статус про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах.

Працюватиме, як і будь-який інший документ у «Дії», – його дійсність можна буде перевірити через QR-код.

Документ розроблений із урахуванням вимог Digital Green Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Дані вноситимуться через електронну систему охорони здоров’я, а сам сертифікат можна буде отримати у свого сімейного лікаря або згенерувати в застосунку чи на порталі «Дія».

До того, як упровадять ковідні сертифікати, чинним залишатиметься паперове Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Українці, яким зробили дві дози щеплення, зможуть отримати його за запитом і за потреби показати під час перетину державного кордону, повідомляє Сумська ОДА.

Коментувати