Культура, Новини, Суспільство

З творчим візитом у Шостці побувала відома українська письменниця Лариса Ніцой

Вчора до Шостки завітала українська письменниця, педагогиня, громадська діячка,членкиня Національної спілки письменників України, переможниця літературних конкурсів Лариса Ніцой. Запросила її до нашого міста громадська діячка Petrova Diana Vitautas.

Творча зустріч дитячої письменниці пройшла у Шосткинській гімназії, на якій були присутні учні навчального закладу та містяни.

Діти дізналися про особливості створення книжок, авторка поділилася цікавими історіями та познайомила гімназистів зі своєю книгою “Дві бабуськи в незвичайній школі або скарб у візку”, в якій з гумором розповідається про пригоди дітей, а також піднімається важливе питання інклюзії.

Лариса Ніцой – авторка 20 книжок для дітей і підлітків, написаних у жанрі казкотерапії, в яких письменниця у доступній формі пояснює юним читачам про національну ідентичність та за допомогою казки корегує поведінку дитини.

На зустріч з шосткинцями, пані Лариса привезла деякі свої твори. Серед презентованих книжок була й казка «Незламні мураші». Саме вона увійшла до книги рекордів України за оцінкою наймасовішого читання українськими дітьми. Крім того, ця книжка отримала від журі Держкомтелерадіо найвищу державну нагороду у галузі дитячої літератури.

Письменниця поділилася з присутніми на творчій зустрічі тим, як можна привчити підростаюче покоління до читання. Адже в наш час діти надають перевагу гаджетам і більшість інформації черпають звідти. На думку пані Лариси, треба спонукати дорослих читати дітям.

Після спілкування з Ларисою Ніцой кожен охочий міг придбати її книги та отримати від авторки автограф.

Коментувати