Волонтерство, Історія, Суспільство

Зібрав мільйон на ЗСУ: 64-річний велосипедист проїхався Сумщиною та Чернігівщиною

Волонтер з Полтавщини, подорожує велосипедом та збирає гроші на ЗСУ. 64-річний Олександр Каніболоцький волонтерить таким чином вже третій рік: на своїй сторінці у Фейсбуці публікує фотографії з благодійного веломаршруту та просить зробити донат за вказаними реквізитами. Цього року його велоподорож стартувала 26 травня, за цей час він встиг зібрати 1 мільйон 280 тисяч гривень. Загалом планував подолати тисячу кілометрів. Його історію розповіли “Суспільне Чернігів”.

Олександр Каніболоцький розповідає:

“Із Опішня (Полтавська область, — ред.) я виїхав, далі — Великі Сорочинці, Лубни, Пирятин, Гребінка. Далі — на Золотоношу, на Канів, на Білу Церкву, потім на Бучу. З Бучі на Ніжин і далі”.

64-річний волонтер за шість днів свого благодійного велопробігу подолав близько 800 кілометрів.

“Їдеш і думаєш за цю війну, за хлопців, які загинули, яких знав, яких немає вже. Другий раз їдеш — думаєш своє, і так вже якийсь населений пункт — дивишся, проїхав. Отаке відчуття. Тому я і вирішив допомагати”.

Таким чином чоловік збирає кошти для ЗСУ.

“Все — в інтернеті. Карточка в інтернеті на моїй сторінці. Хто бажає заходить і донатить. Готівкою я не беру. Я виставляю фотографії. Їду, щось цікаве фотографую. Став води попити, взяв велосипед чи себе, навів на себе і сфотографував, щоб люди бачили”.

У вересні 2022 року він проїхав 500 кілометрів за п’ять днів. Дістався до Батурина та зібрав для військових 12 тисяч гривень. Ще 27 тисяч гривень зібрав торік під час велоподорожі до Бучі, подолавши відстань у 850 кілометрів.

“Мені казали, що в тебе він розвалиться біля Гадяча. Порозпадається і нікуди ти не доїдеш. А коли я зробив перші рази, тоді вже написав, що вже на 850, вже ніхто нічого не казав”.

Цього року Олександр в середньому долає велосипедом 140 кілометрів на день. Особистий рекорд – 186 кілометрів, які минулого тижня проїхав від Бучі до Ніжина.

“Вітерець у спину. Дуже гарно, приємно їхати було. Іще ж така сума, яку задонатили люди мені”.

У цьогорічному благодійному велопробізі чоловік уже зібрав 1 мільйон 280 тисяч гривень.

“Я не розраховував на таку суму. Я просто не розраховував. Коли мені показали суму, я не знаю чи мені сниться, чи воно так і є”.

Після ночівлі у Прилуках чоловік вирушив у бік Сумщини. Загалом за цю мандрівку планує подолати тисячу кілометрів.

“Ось — дивіться, все в мене під рукою: гематоген, вода. Їдеш, відчуваєш — сил немає, шматок гематогену, водички попив трохи — і воно дає сили”.

Коментувати