Відео, Влада, Допомога, Новини, Суспільство

З’явилися перші переселенці з Шостки, яким міська влада організувала переїзд в села громади (+ відео)

На минулому тижні Шосткинське управліня праці та соцзахисту населення займалися переселенням мешканців Шостки, які остерігаються обстрілів міста росіянами, у села громади. Про це повідомила у ході апаратної наради при міському голові керівниця установи, Антоніна Наймитенко.

За її словами, сім жителів Шостки переїхали до с. Чапліївка. Староста села Сергій Пластун допоміг переселенцям з міста знайти житло, куди й поселилися шосткинці. В основному, це люди віком понад 60 років. На цьому тижні зголосилося ще дві особи з міста переселитися до с. Тиманівка, повідомила посадовиця.

Своєю чергою, міський голова Микола Нога наголосив, що на сьогодні оперативна ситуація на кордоні Сумщини напружена.

  • Ворог стукає тут у нас каблуками, кулеметами, мінометами зовсім поруч. Громада у нас велика, слава Богу. Є населені пункти, які розташовані до кордону 20 кілометрів, а є 50-60. В сьогоднішніх умовах ми повинні прогнозувати найгіршу ситуацію, якщо виникнуть події десь ближче до кордону, ми можемо рухатися вглиб громадиСтворювати резервні пункти управління.

Міський голова впевнений, що всі проблеми з забезпеченням безпеки мешканців громади треба вирішувати зазделегідь, не чекаючи, коли поруч почнуться бойові дії.

Відео “Північ Медіа”

Коментувати