Війна РФ проти України, Події, Суспільство

ЗСУ повернули телефон 10-річній дівчинці, який забрали окупанти на Сумщині

Українські військові з 93-ї ОМБр Холодний Яр повернули 10-річній Іванці з міста Тростянець Сумської області відібраний в неї окупантами на блок-посту мобільний телефон. Про це повідомляє прес-служба бригади на сторінці у Фейсбук.

Джерело фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

Розвідувальний підрозділ 93 бригади Холодний Яр проводив операцію на східному напрямку від цього міста. У полон до наших хлопців потрапив механік-водій з Кантемирівської дивізії російських збройних сил. При затриманні у полоненого знайшли червоненький мобільний телефон, а також павербанк зі стразами.

Спочатку окупант брехав, що це його речі. У мобілці була сім-картка одного з російських операторів. І з цього телефону вже були дзвінки до Росії. Та у списку контактів були й українські номери, підписані «татуся» та «мамуля». Холодноярці почали телефонувати на ці номери. Виявилося, що телефон належить Іванці,  — зазначається в повідомленні.

Батьки дівчинки згодом розповіли, що загарбники відібрали всі телефони в людей, які виїжджали евакуаційним коридором з тоді ще окупованого Тростянця 15 березня.

Пройшло приблизно три дні, на мій номер зателефонували хлопці і спитали: це ви мамочка? Я відповіла – так. Дмитро з 93-ї бригади розповів, що вони у полоненого російського військового знайшли телефон. Питали, чи ми живі. Я була така схвильована, що з початку не повірила, думала, що це якісь жарти. Іванка дуже плакала через те, що забрали телефон. І хоча мій чоловік сказав хлопцям залишити телефон собі, вони все одно відправили його нам Новою поштою», – зазначає мати дівчинки.

Тепер Іванка вдячна холодноярцям за такий приємний сюрприз, і передає вітання 93 бригаді.

Коментувати