102, Події

За незаконне вирощування конопель жителька Шосткинщини постане перед судом

Правоохоронці Шостки завершили досудове розслідування кримінального провадження та спрямували до суду обвинувальний акт відносно 41-річної жінки, яка на своєму городі вирощувала коноплі, повідомляє Шосткинське районне управління поліції

В рамках комплексних оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» співробітники кримінальної поліції отримали інформацію, що жителька одного з населених пунктів, що на Шосткинщині, вирощує на своїй земельній ділянці заборонені законом рослини. Правоохоронці не стали зволікати і навідалися до неї з санкціонованим обшуком. Під час проведення слідчих дій за місцем мешкання жінки, на городі, правоохоронці знайшли і вилучили 47 зростаючих рослин конопель.

Їх направили на експертне дослідження, за результатом якого було підтверджено, що ці рослини дійсно наркотичні. Сама ж власниця насаджень стверджує, що вирощувала їх для господарських потреб. Наразі поліцейські, під процесуальним керівництвом прокуратури, вже завершили досудове розслідування кримінального провадження відкритого за ознаками ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України та скерували до суду обвинувальний акт.

Коментувати