ДСНС, Події

За минулу добу 4 боєприпаси знешкоджено, ще 154 виявлено. Деякі з них – в полі с. Гамаліївка

12 травня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї 82 – х мм мінометної міни, двох 76 – ти мм та одного 45 – ти мм артилерійських снарядів. Боєприпаси раніше були виявлені в с. Герасимівка, що на Роменщині та в с. Гусарщина Охтирського району. Небезпечні предмети вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву, повідомляє Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

Цього ж дня, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про виявлення однієї 82 – х мм мінометної міни, семи 50 – ти мм мінометних мін, ста набоїв калібру 7,62 мм, одного 45 – ти мм артилерійського снаряду, тридцяти дев’яти детонаторів, чотирьох оружейних гранат, одного 76 – ти мм та одного 75 – ти мм артилерійських снарядів.

Відголоски минулих війн були знайдені в полі с. Гамаліївка, в лісосмузі на відстані 10 м від автодороги «Суми – Полтава» поблизу с. В. Бобрик Сумського району та в с. Перекопівка, що на Роменщині та с. Пристайлівка на Лебединщині.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

Коментувати