Прокуратура, Суспільство

За клопотанням слідчого та прокурора накладено арешт на 42 російські залізничні вагони вартістю понад 30 мільйонів гривень

У рамках кримінального провадження за фактом заволодіння майном за клопотанням слідчого поліції та прокурора Шосткинської окружної прокуратури рішенням суду 1 липня 2022 року накладено арешт на 42 залізничні вагони, які належать компаніям, зареєстрованим у російській федерації.


Вагони з товарно-матеріальними цінностями заїхали на територію України ще до початку повномасштабного вторгнення окупантів і 24 лютого 2022 року знаходилися на території прикордонної громади. У подальшому їх було переміщено в іншу місцевість.

За даними слідства, фігуранти кримінального провадження не забезпечили належного зберігання під час транспортування територією України зазначених товарно-матеріальних цінностей. Для з’ясування обставин розпочато кримінальне провадження (ч. 3 ст. 191 ККУкраїни). Вагони визнані речовим доказом і з метою їх збереження накладено арешт.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Шосткинського районного управління поліції Головного управління Нацполіціі в Сумській області.

Коментувати