Погода, Події, Суспільство

За добу у Шосткинському районі випало 29% місячної норми опадів

Кількість опадів у різних районах області становить від 18 до 60% від місячної норми (7-25 мм). Про це інформує штаб для координації дій органів управління і сил цивільного захисту Сумської області, пише Сумська ОВА.

Найвища кількість опадів (56%) і сніговий покрив (25 мм) зафіксовано у Конотопському районі.

На Охтирщині випало 18% від місячної норми опадів, у Роменському районі – 33%, Шосткинському – 29%, Сумському – 20%.

Внаслідок ожеледі знеструмлено 41 населений пункт. Без світла залишились понад 8 тисяч абонентів.

На відновленні електромереж працює 3 аварійні бригади.

До місцевих штабів для координації дій органів управління і сил цивільного захисту, підприємств, установ та організацій звернулось 30 осіб.

У п’ятьох випадках до допомоги людям залучались підрозділи ГУ ДСНС України у Сумській області: вивільнено шкільний автобус, вантажівку, приватні авто.

Для очищення доріг державного значення задіяно 115 одиниць техніки місцевого – 39, по місту Суми -12.

Для посилення ефективності роботи штабів підключено спеціалізовану програму, яка дозволяє в режимі реального часу за допомогою GPS навігації відслідковувати рух снігоприбиральної та спеціальної техніки, визначити місце її перебування для оперативного прийняття рішень та можливого перенаправлення на інші, більш критичні напрямки.

Всі штаби та екстрені служби працюють у посиленому режимі задля безпеки жителів Сумщини, забезпечення логістики, сталого функціонування систем життєдіяльності населених пунктів.

Коментувати