Події, Прокуратура, СБУ, Суспільство

Затримано чергового інформатора фсб рф, мешканця Шосткинського району, який передавав ворогу координати місць дислокації військових підрозділів ЗСУ на Сумщині

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури затримано 48-річного жителя м. Середина-Буда Шосткинського району за підозрою в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляє Пресслужба обласної прокуратури та Управління СБ України у Сумській області.

За даними слідства, будучи залученим до конфіденційного співробітництва оперативним співробітником федеральної служби безпеки рф, чоловік на виконання завдань куратора з листопада 2022 року збирав та передавав інформацію щодо знаходження військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України на території Шосткинського району Сумської області.

Координати місць розташування військових формувань та їх кількість агент надсилав своєму куратору за допомогою одного з месенджерів.

Наразі затриманому повідомлено про підозру та за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду 13 квітня 2023 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Коментувати