Війна РФ проти України, Події, Прокуратура, Суспільство

Загибель пенсіонера внаслідок артобстрілу з території РФ населеного пункту на Сумщині – розпочато кримінальне провадження

За фактом артобстрілу з території росії населеного пункту у Сумській області розпочато кримінальне провадження. Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

Джерело фото: Дмитро Живицький

За процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 12 травня 2022 року близько 06:00 год підрозділи збройних сил російської федерації, застосовуючи засоби ведення війни, які заборонені міжнародним правом, здійснили артилерійський обстріл по населеному пункту с. Старі Вирки Сумського району Сумської області. Унаслідок обстрілу на власному подвір’ї загинув 67-річний місцевий житель.

Джерело фото: Офіс Генпрокурора

Досудове розслідування здійснюється відділенням поліції №1 (м. Білопілля) Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.

За інформацією Державної прикордонної служби, удари здійснювалися з російського населеного пункту Тьоткіно.

Вогонь вівся орієнтовно з САУ, нараховано біля двох десятків пострілів. Снаряди розірвалися на відстані близько 6 кілометрів від кордону на околиці одного з населених пунктів Білопільської міської об’єднаної територіальної громади, – вказано в повідомленні.

Коментувати