Війна РФ проти України, Втрата, Події

Завтра Шосткинщина прощатиметься з 22-річним захисником України

Траурні заходи розпочнуться 11 грудня об 11:00 біля кінотеатру «Родина» (вул. Садовий бульвар, 13), повідомляють на сайті Шосткинської міської ради

Микита Михайленко народився 9 січня 2000 року в Києві, навчався в школі № 176. З дитинства ріс активним хлопчиком, захоплювався спортом, з початкових класів почав освоювати східне бойове мистецтво «айкідо». Отримавши пояс бійця, не зупинився – продовжив вдосконалювати свої досягнення в напрямку спортивного самбо та хортингу.

Після закінчення середньої загальноосвітньої школи юнак вступив до Київського державного університету телекомунікацій за освітньою програмою «Соціологія». Паралельно навчався на військовій кафедрі. Після успішного закінчення університету оволодів професією соціального психолога та отримав звання молодшого лейтенанта.

За словами близьких, Микита Михайленко мріяв побудувати будинок, купити автівку та створити дружню родину. Щоб якомога раніше стати самодостатнім, молодий чоловік наполегливо працював у приватній компанії. Всі знали його як відповідальну людину, яка завжди дотримувалась свого слова і ніколи нікого не підводила.

Особливе місце в його житті займала Шостка – місто, де живуть його рідні бабуся та дідусь. Тут він влітку проводив незабутні канікули, знайшов нових друзів і назавжди полюбив наше місто, як рідне.

Саме з Шосткинського військкомату Микита Олександрович 25 лютого добровільно вирушив на захист Батьківщини. Був призначений командиром взводу, за час військової служби врятував не одне життя своїх бойових побратимів, витягуючи з поля бою під ворожими обстрілами.

Враховуючи бойових досвід та відповідальне ставлення до виконання бойових завдань, було прийняте рішення про переведення молодшого лейтенанта Микити Михайленка до Київської бригади спеціального призначення. Про це він повідомив своїм рідним під час короткої відпустки на початку цього місяця, а 5 грудня вже виїхав до зони бойових дій у Донецькій області. 7 грудня життя відважного воїна трагічно обірвалося…

Йому було лише 22 роки. Схиляємо голови в пошані та скорботі перед пам’яттю нашого захисника. Молимося за упокій його світлої душі і за перемогу України в страшній і героїчній війні!

Коментувати