Війна РФ проти України, Втрата, Події, Суспільство

Завтра Шосткинщина прощатиметься зі своїм земляком, захисником Батьківщини Олександром Дюндіком

Панахида розпочнеться 26 лютого о 10:00 у церкві Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ (вул. Соборна 1-А, Садовий мікрорайон). Початок траурної церемонії – об 11:00 біля кінотеатру «Родина» (вул. Садовий бульвар, 13), повідомляє Шосткинська міська рада.

Олександр Олексійович Дюндік народився 13 січня 1990 року в селі Клишки Шосткинського району. Тут минули його дитячі та юнацькі роки. Навчався у Клишківському НВК. Педагогічний колектив згадує Сашу як вихованого, старанного, відповідального учня. Він був надійним товаришем, підтримував і допомагав однокласникам, поважав старших. Після здобуття середньої загальної освіти Олександр проходив строкову службу (2008-2009 р.) у Київській області. З молодого віку він завжди стояв на боці правди та справедливості. Пройшов Майдан. В 2014- 2015 роках брав участь в антитерористичній операції на сході України, був учасником бойових дій. У 2011-2016 роках Олександр навчався у Харківському національному університеті внутрішніх справ і отримав диплом бакалавра за напрямком «Правоохоронна діяльність». У вільний від роботи час чоловік захоплювався риболовлею та технікою, мав «золоті руки». Все, що починав робити, доводив до кінця – це була його особиста риса характеру. Все робив своїми руками. В органах внутрішніх справ тривалий час працював на посаді поліцейського. «Схиляємо голови та низько вклоняємось батькам. У пам’яті колег він залишиться чесним та принциповим, добрим другом та надійним напарником, який умів підтримати словом та порадою», – висловлюють глибоке співчуття представники Шосткинського районного управління Національної поліцї. У 2016 р. наш земляк був прикріплений до лав Прикордонної служби в Сумській області, а з червня 2021 по липень 2022 років працював у службі судової охорони Шосткинського міськрайонного суду.

«В нашій пам’яті Олександр залишиться світлою людиною. Колектив Шосткинського міськрайонного суду Сумської області в цей гіркий час висловлює щирі співчуття усім рідним, близьким та друзям з приводу передчасної і непоправної втрати Олександра та розділяє їх горе. Сумуємо та підтримуємо рідних у важку годину скорботи», – зазначає представництво Шосткинського міськрайонного суду.

За покликом серця ще з літа 2022 року Олександр добровільно приєднався до лав ЗСУ. В найгарячіших точках бойових дій боронив нашу землю від ворога, наближаючи перемогу. Стосунки з побратимами були добрі, разом вони йшли до кінця. Мав повагу серед побратимів і був надійною підтримкою для багатьох. Нагороджений: відзнакою Президента України «За участь в Антитерористичній операції», медаллю «Захиснику України», ювілейною медаллю «20 років міліції України», пам’ятною відзнакою «На варті громадської безпеки». Вдома на захисника чекали найближчі люди – дружина, п’ятирічний синочок, родичі, друзі та колеги. У пеклі війни він гаряче мріяв про Перемогу. Мріяв виховати сина справжньою людиною – сильною, чесною, доброю. Мріяв після Перемоги звозити родину на море – тепле, прозоре і вільне від рашистської нечисті…

9 лютого 2023 року на Шосткинщину прилетіла ще одна чорна звістка: під час бойового завдання героїчно загинув Олександр Олексійович Дюндік – людина світлої душі та великої відваги. Доземний уклін захиснику миру та правди!

Вічна шана. Вічна подяка. Вічна пам’ять

Коментувати