Втрата, Події, Суспільство

Завтра Шосткинщина прощатиметься зі своїм земляком, захисником Батьківщини Валентином Удовенко

Траурні заходи розпочнуться 10 січня о 11.00 біля кінотеатру «Родина» (вул. Садовий бульвар, 13). Про це повідомляє Шосткинська міська рада.

УДОВЕНКО ВАЛЕНТИН ОЛЕГОВИЧ народився 20 грудня 1990 року в нашому місті, тут пройшло його дитинства та юність. Хлопчик навчався у школі № 1. Близькі і друзі згадують його як талановитого організатора, активного лідера, яскраву особистість.

Валентин мав багато друзів, до нього часто зверталися за порадою та підтримкою. Одним з найулюбленіших місць відпочинку хлопчика було село Чапліївка. Тут він проводив всі канікули, допомагаючи дідусю по господарству.

По закінченню школи Валентин вступив до Чортківського національного університету за фахом «Фінанси в митних органах».

Захопленням всього життя юнака були транспортні засоби. Валентин мав власний мотоцикл, ремонтувати який не довіряв нікому – всі проблеми вирішував самостійно. Любов до швидкості та транспорту спонукала його на отримання другого фаху на базі Конотопського залізничного училища.

Протягом останніх років Валентин Олегович працював в залізничному депо, але з початком повномасштабної рашистської агресії без вагань став на захист Батьківщини.

«Всі мої рідні воюють… Піду і я», – саме такими були слова молодого чоловіка, коли в листопаді 2022 року він добровільно вступив до лав ЗСУ.

17 грудня цього ж року Удовенко Валентин Олегович героїчно загинув під Бахмутом, при виконанні бойового завдання. Загинув на полі бою, до останніх хвилин життя захищаючи Україну…

У невимовній скорботі родичі та друзі, без батька залишився шестирічний син, якого Валентин безмежно любив… Схиляємо голови у скорботі та пошані. Вічна пам’ять нашому земляку. Слава Україні!

Коментувати