Війна РФ проти України, Втрата, Події, Суспільство

Завтра Шосткинщина прощатиметься зі своїм земляком, захисником Батьківщини Дубровним Миколою Івановичем

Панахида розпочнеться 15 березня о 10:00 у церкві Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ (вул. Соборна 1-А, Садовий мікрорайон). Початок траурної церемонії – об 11:00 біля кінотеатру «Родина» (вул. Садовий бульвар, 13), повідомляють у Шосткинській міській раді.

Микола Дубровний народився 26 жовтня  1972 року в селі Чапліївка Шосткинського району. Тут минули його дитячі та юнацькі роки.

З 1980 по 1990 роки навчався у Чапліївській загальноосвітній школі. По закінченню школи вступив до Шосткинського професійно – технічного училища №10, де отримав спеціальність електрика.   

З  1992 року  проходив строкову службу рядовим солдатом.

Працював  в Собицькому  лісництві  та Шосткинській виправній колонії (№66) . Останнє місце роботи – ТОВ ” УкраїнськоГолландська Агрокомпанія“. Де б він не працював, всюди залишив спогади про себе, як про вмілого та відповідального  працівника.

Близькі говорять про  Миколу,  як  про чоловіка з «золотими  руками», якому  все було під силу. Захоплювався бджільництвом, вміло працював з деревом та металом, міг відремонтувати будь-яку техніку.

Був досвідченим військовим. У 2014 – 2015 роках  році брав участь в антитерористичній операції на сході України.

У загиблого захисника залишилися дружина Олена та 5-річний син Павло.

Микола мав двох дорослих синів Дмитра, Іллю  та  доньку  Інну , був дідусем  маленької онучки Мілани.

Дружина Олена згадує про Миколу, як  про гарного та люблячого чоловіка та батька . Його завжди  буде сильно не вистачати їх родині. 

Тільки добрі спогади залишив  по  себе Микола Дубровний серед рідних та близьких. Він завжди мав багато друзів, був душею компанії.

У лютому 2022 року Микола вступив до територіальної оборони в рідному селі.

7 листопада 2022 року добровільно пішов воювати, щоб  захищати Батьківщину заради своїх близьких,  дітей та онуки.

Донька Інна згадує, що  умовляла батька не йти на війну, на що він  ій  відповів, що  зараз на фронті  гинуть молоді хлопці, а він вже пожив.

Микола дуже мріяв повернутися додому…

Дубровний Микола Іванович загинув 11 березня 2023 року біля населеного пункту Дубово-Василівка Донецької області, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її  свободу та незалежність.

Доземний уклін  нашому захиснику! Вічна шана. Вічна подяка. Вічна пам’ять.

Коментувати