102, Події

Житель Шостки, який намагався придбати гуму для автомобіля, став жертвою Інтернет – аферистів

Поліцейські Шостки знову попереджають громадян про он-лайн шахрайства. Цього разу жертвою Інтернет – аферистів став житель Шостки, який намагався придбати через всесвітню мережу гуму для автомобіля. Чоловік повірив «продавцю», надіславши йому понад 2 000 гривень передоплати, а в результаті залишився без грошей і вподобаного товару, повідомляє Шосткинське районне управління поліції.

З заявою про шахрайство в поліцію Шостки звернувся 49-річний місцевий житель. Він розповів, що знайшов на одному з сайтів пропозицію про продаж автошин. Зв’язавшись з автором оголошення по телефону, він домовився з ним про покупку. За умовами угоди, шосткинець перерахував на вказаний «продавцем» номер банківської картки 2 300 гривень передоплати та став очікувати товар. У вказаний строк замовлене так і не отримав. Чоловік телефонував автору оголошення, проте той лише обіцяв доставити товар покупцю, переносячи кожного разу строки доставки

У поліції за даним фактом відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого проводяться заходи щодо встановлення особи афериста. Правоохоронці звертаються до громадян з проханням бути дуже обережними під час покупки – продажу товару через всесвітню мережу, користуватися виключно перевіреними Інтернет – ресурсами, і не робити передоплати за замовлений товар, а сплачувати за нього під час його отримання.

Коментувати