Відео, Новини

Де у Шостці проводять безкоштовну стерилізацію кішок?

У місті відкрилась ветеринарна клініка, яка проводить безкоштовну стерилізацію кішок. За 4 місяці вже прооперовано близько трьохсот пухнастиків завдяки соціальній програмі, яку реалізовують у «Ветеринарному домі».

Фінансується програма коштом мецената у Сумській та Київській областях, говорить ветеринарний лікар Віталій Бойко.

Програма діє для соціально-незахищених верств населення, які не мають коштів на стерилізацію домашнього улюбленця, але хочуть допомогти своїй тваринці. Наразі програма передбачена лише для кішок. За 4 місяці вже прооперовано близько трьохсот пухнастиків.

Стерилізація передбачає повне видалення яєчників і матки тварини. Сама ж операція триває до від 15 до 35 хвилин, після чого кішка втрачає здатність до розмноження. Після стерилізації на кішку чекає післяопераційний період, який триває від 8 до десяти днів. Варто зазначити, що післяопераційний догляд повністю покладається на хазяїв, необхідний курс антибіотиків та знеболюючих забезпечують відповідальні за тваринку.

Стерилізація – це найкращий спосіб вирішити проблему незапланованої вагітності кішки. Крім цього вона попереджає виникнення деяких видів ракових пухлин та інфекцій. Аби стати учасником соціальної програми стерилізації необхідно записатись заздалегідь. Телефон (066) 438 45 99, або по факту у “Ветеринарному домі” за адресою вул. Воронізка 32.

Коментувати