Події, Суспільство

Депутата Деркача оголосили в розшук через держзраду

Правоохоронці заочно повідомили народному депутату України III-IX скликань Андрію Деркачу про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні. Через те, що він переховується від слідства, його оголосили в розшук. Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ст. 368-5 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що чинний народний депутат упродовж 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти України. Гроші він відпрацьовував через вчинення різноманітних дій, зокрема й в публічній площині, спрямованих на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО“, – наголосили в НАБУ.

Розслідування зазначених фактів НАБУ та САП здійснюють за оперативного супроводу департаменту контррозвідки СБУ.

Зазначається, що в липні під час низки обшуків правоохоронці виявили та вилучили матеріали, які свідчили про тривалу підривну діяльність нардепа, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами.

Розслідування триває. НАБУ та САП встановлюють інші обставини вчинення злочину. 

Коментувати