102, Події, Прокуратура

Двох жителів Шосткинщини судитимуть за незаконне переправлення іноземця через державний кордон України

Слідчими Шосткинського районного управління поліції, під процесуальним керівництвом Шосткинської окружної прокуратури, направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Шосткинщини, які за попередньою змовою організували незаконне переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України), повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Факт незаконного переправлення особи через державний кордон України задокументовано співробітниками Управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області.

У ході слідства встановлено, що обвинувачені, будучи добре обізнаними з місцевістю, пообіцяли переправити громадянина Узбекистану на територію Російської Федерації поза встановленим пунктом пропуску. Отримавши аванс в розмірі 13 тис. 500 грн, чоловіки 20 вересня цього року доправили нелегала до розмежувальної лінії. Вказавши напрямок руху та населений пункт, де його очікують вже на території Російської Федерації, чоловіки забрали в іноземця решту грошей у сумі 12 тис. 500 грн.

Відповідно до ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» за скоєне зловмисникам загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі.

Коментувати