Конкурси, Культура, Новини

Два перших місця та спеціальний приз привіз з Гуцульщини шосткинський “Любисток” (+ відео)

Вихованці фольклорного ансамблю”Любисток” Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради прийняли участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі “Кarpaty Fest” у рамках проєкту “Країна Майбутнього”, що проходив у Верховині, самому центрі Гуцульщини.

На конкурсі “любисточки” виступили дуже яскраво, отримавши високі оцінки журі, оплески,підтримку батьків та глядачів. Представили на конкурс два фольклорних дійства – старовинні “Веснянки” та “Весільні пісні”. І в результаті – два І місця та спеціальний приз поповнив скарбничку нагород колективу.

Програма фестивалю була дуже насиченою, різноманітною та пізнавальною. Крім конкурсних, хвилюючих днів, на дітей чекала чудова розважальна програма. Вони вивчали традиції та культуру Гуцульщини, побували у “Музеї вишиванки “у пані Галини , де не тільки ознайомилися з особливостями гуцульської вишиванки,а й мали можливість одягнутися в святковий одяг молодих на гуцульське весілля. Діти відвідали “Копальню бринзи”, де скоштували різні види місцевого сиру.

Також учасники фестивалю піднялися на 720 метрів в гори до музею “У Трембітаря”, де в креативній формі ознайомилися з різними музичними інструментами. Навіть зіграли на трембіті та інших музичних інструментах. А ще відвідали “Музей Гуцульщини”, де у восьми залах зібрані цікаві та історичні факти про цей регіон нашої країни .

Особливо вразила дітей поїздка до Буковелю. Вони побачли красу Карпат з висоти. Дітям розповіли багато цікавого про історію цього краю. Організатори фестивалю провели для дітей цікаві квести, ігри, вікторини, майстер-класи , де кожен отримав можливість проявити свої творчі здібності. Крім того, на кожного чекав ще й подарунок.

“Цей фестиваль саме про емоції, подорожі, нові знайомства та неймовірні враження! Це була чудова поїздка, де діти відчули себе частинкою нашої великої родини – дітей України!”, – написала керівник колективу Тетяна Стегайло.

Коментувати