Війна РФ проти України, Допомога, Новини, Суспільство

Гуманітарна місія “Проліска” продовжує допомогати мешканцям Шосткинського району, які постраждали від ворожих обстрілів

Селище Свеса, Шосткинського району зазнало обстрілу КАБами, в результаті чого було пошкоджено приватні будинки. Команда гуманітарного центру Проліска- Конотоп виїхала на місце події для надання гуманітарної допомоги від UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні у вигляді будівельних матеріалів для швидкого ремонту пошкодженого житла, а також надання першої психологічної допомоги місцевому населенню, що постраждало від обстрілу.

Допомогу, у вигляді матеріалів отримали 13 сімей у кількості 30 бенефіціарів. Одночасно, першу психологічну допомогу було надано шести особам з них трьом дітям, що постраждали від обстрілу.

Співробітники гуманітарної місії надали коментар безпосередньо з місця подій: «Прибувши на місце ми побачили, що вже зібралися люди для допомоги домоволодінням, які зазнали найбільших пошкоджень. Щойно ми видали будівельні матеріали, вони одразу бралися до роботи. Хтось згрібав уламки скла, інші готували дах до ремонту, розчищаючи поверхні, виймали потрощені дошки, щоб замінити на нові. Робота кипіла у кожному дворі, в кого не вистачало рук, підходили сусіди з інших вулиць і бралися за справу. Тут кипів великий вулик взаємодопомоги. Сусіди з вулиці зійшлися, на куток по якому найбільше прилетіло. І лише в кінці видачі з’ясувалося, що чоловіки, які лагодили дах будинку живуть в сусідньому, який теж постраждав. «А що мені, я вдвох з жінкою живу, в нас тільки вікна вилетіли в хаті, й терасу посікло, а тут сім’ї з дітьми, в них дах порвало, треба зашивати терміново, собі я і в ночі зроблю»– пояснив волонтерам один з господарів, що допомагав найбільш постраждалим будинкам.

Діти, що були в хаті на момент прильоту, подавали дорослим дошки та плівку, щоб швидше забити вікна. А ще познайомили психологинь гуманітарної місії «Проліска» зі своїм другом хом`ячком, який виявляється найбільше злякався, бо в його житті це перший приліт, а у них це уже втретє, вони вже не бояться.

Коментувати