Влада, Медицина, Новини, Офіційно, Суспільство

Громади Сумщини, які бажають отримати кошти на будівництво укриттів у медзакладах, мають до 1 травня подати пакет документів до Сумської ОВА

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх підкреслив, що до 1 травня громади, які бажають отримати кошти на будівництво укриттів у медичних закладах, мають подати відповідний пакет документів до 1 травня до обласної військової адміністрації.

«Один з головних критеріїв – територіальна наближеність медзакладів до зони активних бойових дій, тимчасово окупованих росією територій України, – повідомив Володимир Артюх. Коли два тижні тому на Сумщині перебував Президент України Володимир Зеленський, це питання було підняте нами і Президент дав доручення щодо допомоги прикордонним громадам. Тому у вас є можливість отримати фінансовий ресурс для створення відповідних умов для своїх медичних закладів. Я прошу, щоб ви скористались цією можливістю».

Як повідомила під час наради з головами РВА та громад заступниця начальника Сумської ОВА Олена Бойко, Кабмін передбачив на 2024 рік кошти в обсязі 1 млрд грн для всієї України на заходи безпеки у медзакладах.

Субвенція спрямовується на реалізацію проєктів, повʼязаних з новим будівництвом, реконструкцією, реставрацією, капітальним ремонтом фонду захисних споруд цивільного захисту у медзакладах.

Переліки проектів затверджує МОЗ України з урахуванням рекомендацій комісії, створеної для перевірки пропозицій ОВА і подає пропозиції на фінансування в Кабмін.

Коментувати