Здоров'я, Новини, Суспільство

В Шосткинському районі 14-річна школярка отруїлась електронною сигаретою

Прикрий випадок стався наприкінці минулого тижня. За попередньою інформацією, у 14-річної школярки з Глухова раптово і дуже стрімко стало перехоплювати дихання. Батьки негайно викликали швидку допомогу.Ще до приїзду екстренки дівчина припустила, що погіршення стану здоров’я могло бути спричинене курінням електронної сигарети, повідомляє Глухів.інфо.

Дитину госпіталізували до реанімаційного відділення Глухівської міськлікарні, де і констатували отруєння. Для подальшої реабілітації дівчину транспортували до обласної лікарні. Нині стан потерпілої стабільний.

Доведено, що куріння електронних сигарет підвищує ризики хронічних обструктивних захворювань легень, раку легень та серцево-судинних захворювань оскільки містять хімічні речовини, такі як важкі метали та канцерогени, гліцерин і пропіленгліколь. Окрім того, регулярне використання ароматизованих рідин, особливо солодких, також може створювати серйозні ризики для здоров’я. Адже багато з цих рідин є подразниками, що призводять до запалення дихальних шляхів, можуть сприяти розвитку пухлин, роблять організм сприятливим до вірусних захворювань тощо.

Коментувати