Війна РФ проти України, Події, Суспільство, Технології

В Україні запускають тестування національного роумінгу

Оператори Vodafone, Київстар, lifecell разом з Міністерством цифрової трансформації України, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку запускають тестування національного роумінгу в Україні. Тепер у випадку, коли мережа вашого оператора недоступна, можна переключатися на мережу інших операторів.

☝️Як підключитись до мережі іншого оператора. Всі пункти обов’язкові:

1️⃣ Відключити автовибір мережіна Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Операторна iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі.

2️⃣ Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL.3️⃣ Якщо зареєструватися не вдалось, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу.

4️⃣ Перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS‼️.

Важливо: раз на день намагатись повернутись (підключитись) до мережі свого оператора. Вручну або увімкнувши автовибір мережі.

✅Тарифікація зберігається відповідно до тарифного плана вашого оператора. ☝️Звертаємо увагу на те, що підключення національного роумінгу передбачає значне навантаження на мережі операторів. Відтак це може впливати на якість роботи деяких послуг.

📌P.S. Перш за все нацроумінг буде підключений в зоні бойових дій (Харківська, Херсонська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька, Луганська, Кіровоградська, Миколаївська області), далі у Чернігівській, Житомирській, Черкаській та Вінницькій областях і згодом по всій території України.

Джерело інформації: сторінка у Фейсбук Дмитра Живицького, голови Сумської ОВА

Коментувати