Новини колег, Офіційно, Суспільство

В парламенті розказали, коли може бути ухвалений і запрацює закон про мобілізацію

Депутати від “Слуги народу” і “Голосу” посперечалися щодо теми можливого бронювання від призову тих, хто заплатить більші податки. Про це написали на своїй сторінці УНІАН.

“Закон про мобілізацію”ймовірно, буде проголосований Верховною Радою України до кінця лютого, а набуде чинності на початку квітня. Про це сказав народний депутат Ярослав Железняк ( фракція “Голос”) в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що до 21 лютого народні депутати подаватимуть правки до законопроекту про мобілізацію, який був ухвалений в першому читанні. За його словами, велика кількість поправок до законопроекту може сповільнити процес його розгляд. Однак він очікує, що законопроект буде ухвалено до кінця лютого, він буде підписаний на початку березня і через місяць вступить в дію, тобто йдеться про початок квітня.

Народний депутат України Дмитро Наталуха (фракція “Слуга народу”) не виключає, що можуть бути поправки щодо призову військових пенсіонерів, а також власників зброї, бо сьогодні щодо цього триває дискусія.

Він також розповів, що тривають дискусії щодо ідеї бронювання працівників підприємств за гроші. “Цей підхід дозволяє в якомусь сенсі планувати підтримку Збройних сил України, не зважаючи на зовнішній фактор, тобто не зважаючи на те, який буде президент США, з яким настроєм сьогодні прокинеться прем’єр міністр Угорщини”, – сказав він. При цьому зазначив, що поки такий підхід ще лише напрацьовується.

Як повідомляв раніше УНІАН, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія зазначив, що в Україні всім військовозобов’язаним буде потрібний сертифікат захисника, щоб військово-політична влада країни розуміла, скільки людей теоретично може бути призвано, і таким чином змогли організувати так звану “смарт-мобілізацію”. 

Також він повідомив, що точно не буде арештів рахунків ухилянтів. При цьому додав, що інший примус буде.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада України проголосувала в першому читанні за урядовий законопроект про мобілізацію. 

Коментувати