Здоров'я, Новини, Суспільство

В колодязях Шосткинщини виявлено загальні коліформи та підвищений вміст нітратів

Про це повідомили на Фейсбук- сторінці Шосткинський районний відділ Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Відділом здійснюються щоденні моніторингові дослідження якості питної води. На минулому тижні з комунального водопроводу м. Шостки досліджено 14 проб питної води (відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»), з колодязів с.Собич досліджено 4 проби води (в усіх пробах виявлено загальні коліформи,  в 3 пробах – перевищення вмісту нітратів).

Крім того, в межах відомчого контролю з водогонів громади досліджено ще 13 проб питної води за мікробіологічними показниками та 3 проби за санітарно-хімічними показниками (відповідають вимогам нормативної документації); також лабораторного обстежено 4 громадських колодязі с.Собич (у всіх пробах виявлено загальні коліформи та перевищення вмісту нітратів. Кип’ятіння забрудненої нітратами води не зменшує, а збільшує її токсичність!

Нагадуємо: забруднену нітратами воду можна використовувати для технічних цілей: миття посуду, прання білизни, прибирання в приміщеннях тощо.

Коментувати