Новини, Суспільство

Військовослужбовець Шосткинської громади отримав “Золотий Хрест” Головнокомандувача ЗСУ

Військовослужбовець Олександр з села Гамаліївка Шосткинської громади отримав від Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського почесний нагрудний знак “Золотий Хрест”.

Про це повідомили на сторінці Сумського центру комплектування.

Чоловік служить механіком-водієм одного з екіпажів танкового взводу в 58 окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського.

В березні екіпаж отримав наказ знищити бліндаж противника, де кожен з команди проявив себе якнайкраще. Було сплановано маршрут висування: Олександр об’їхав мінне загородження ворога, а навідник влучними пострілами знищив росіян в їх укритті.

Відмінно працювали хлопці й з закритих позицій. Нещодавно вони брутально покарали російських штурмовиків, які засіли в промисловій споруді. Ворог вів потужний загороджувальний артилерійський вогонь. Снаряди прилітали швидко і достатньо прицільно, напоготові були й російські протитанкісти. “Виговці”, уміло маневруючи, виїхали на пряме наведення та стріляли стільки, скільки було потрібно, аби знищити всіх окупантів, які сховалися в ангарі. Після чого наш танк спокійно покинув позицію та повернувся з бою неушкодженим.

За відмінну роботу та проявлену хоробрість, Олександр отримав від Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Олександра Сирського Почесний нагрудний знак “Золотий Хрест”

Коментувати