Новини, Суспільство

Військовий із Шосткинського району отримав «Золотий хрест» Головнокомандувача ЗСУ

Володимир Базиль із Глухова корегував вогонь артилерії, очолив штурмову групу та в бою взяв у полон російських окупантів. За проявлену особисту мужність та успішне виконання бойових завдань старший нагороджений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест». Про це інфомує у Фейсбук 58 окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського.

З 24 лютого 2022 року бойовий шлях старшого сержанта пройшов крізь оборону Київської, Чернігівської, Запорізької, Харківської, Луганської і Донецької областей. Був там, де найгарячіше.

“Людина досвідчена і статечна, цей чоловік є наочним прикладом справжнього лідера, наставника для солдатів, опори та помічника командира. У перший же день повномасштабного вторгнення російських загарбників він покинув рідну домівку й родину, щоб стати до лав Збройних Сил України”, – ідеться в повідомленні.

Останні місяці Володимир зі своїми людьми майже щодня відбивав штурми різноманітних російських підрозділів. Інтенсивність боїв дуже висока, часто воїни в сутичках бачать очі противника. Наприклад, лише за два дні старший сержант у складі підрозділу відбив 6 атак ворога. З гранатомета РПГ-7 було уражено російський танк, а старший сержант із кулемета особисто знищив 5 окупантів.

Інколи наші хлопці самі контратакували противника. Спочатку Володимир скорегував вогонь артилерії, завдяки чому було підбито ворожу БМП та знищено до 10 російських загарбників. Далі, очоливши штурмову групу, Володимир взяв у полон двох московитів, а його побратими – ще п’ять.

Сьогодні головний сержант взводу механізованої роти окремого мотопіхотного батальйону 58 окремої мотопіхотної бригади, знову на лінії вогню – разом із побратимами продовжує знищувати окупантів.

Коментувати