Влада, Новини, Суспільство

Відбулась спільна нарада територіальних громад Шосткинського району та Сумської облдержаміністрації

У Шосткинській районній військовій адміністрації сьогодні відбулась спільна нарада територіальних громад Шосткинського району та Сумської обласної державної адміністрації з питання запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості, соціальних послуг стаціонарного, денного догляду, підтриманого проживання та розвитку мережі сімейних форм виховання, сімей патронатних вихователів.

Нарада проведена директором Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації Людмили Мусіяки спільно з начальником Служби у справах дітей Сумської обласної державної адміністрації Юрія Каліновського .

Розглянуто ключові питання: виконання завдань, визначених за результатами поїздки Міністра соціальної політики України Оксани Жолнович до Сумської області, зокрема щодо запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості, соціальних послуг стаціонарного, денного догляду, підтриманого проживання; розвиток мережі сімейних форм виховання, сімей патронатних вихователів.

Нагадаємо, що до експериментального проекту, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів від 3 жовтня 2023 року № 1049 «Про реалізацію експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості», ввійшли 5 громад Сумщини на умовах конкурсу та 3 громади – поза конкурсом. В них створено 3 центри життєстійкості, два з яких працюють. Учасниками експериментального проекту можуть стати і інші територіальні громади області. Під час наради громадам Шосткинського району були надані методичні рекомендації з даних питань, як потенційним учасникам проєкту.

Коментувати