Війна РФ проти України, Події, Прокуратура, Суспільство

Виправдовувала окупацію та поширювала матеріали, які принижують український народ – жительці Сумщини повідомлено про підозру

Служба безпеки України викрила мешканку с. Боромля Охтирського району, яка виправдовувала збройну агресію росії проти України та підтримувала дії окупантів, про це повідомляє Управління СБ України в Сумській області.

За даними досудового слідства, під час тимчасової окупації Боромлі жінка у забороненій в Україні соціальній мережі поширювала матеріали, які підтримували та виправдовували загарбницькі дії росії, а також героїзували її збройні сили, – вказано в повідомленні.

У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання прибічниці російської воєнної агресії правоохоронці вилучили російську символіку, пов’язки білого та червоного кольорів, лист-посвідчення військовослужбовця т.зв. «ДНР», сім карти російських операторів та інші докази протиправної діяльності.

Прихильниці окупантів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.Триває досудове слідство.

Служба безпеки України перевіряє інформацію щодо можливої співпраці підозрюваної з окупантами та спецслужбами рф. Викрили протиправну діяльність зловмисниці співробітники Управління Служби безпеки України в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Коментувати