102, Події

У Шостці водій намагався відкупитися від відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння (+фото)

Чоловік запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності по ст. 130 КУпАП. Поліцейські від запропонованих грошей відмовилися та задокументували цей факт, повідомляють у Поліції Сумської області.

Патрулюючи місто, співробітники у складі групи реагування патрульної поліції по вулиці 6-ї Гв. Дівізії побачили автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter», який скоював маневр розвороту з порушенням правил дорожнього руху. Правоохоронці зупинили даний транспортний засіб. За кермом мікроавтобуса перебував 62-річний житель одного з сіл на Шосткинщині з ознаками алкогольного сп’яніння.

Для проходження огляду на стан сп’яніння поліцейські запросили водія до лікарні, проте той відмовився, натомість запропонував їм неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції». Правоохоронці попередили правопорушника, що за цю пропозицію передбачена кримінальна відповідальність, проте той наполягав.

На місце була викликана слідчо-оперативна група поліції, яка задокументувала цей факт та відкрила стосовно чоловіка кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

Коментувати